Pro deo advocaat nodig?

Vraag hier gratis offertes aan bij pro deo advocaten!

Kosten pro deo advocaat

  

Indien u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, dan worden uw juridische belangen behartigd tegen een voor u gereduceerd tarief. In feite komt u dan in aanmerking voor subsidie.

Pro deo advocaat
De pro deo advocaat is een advocaat net als alle andere advocaten. De advocaat ontvangt zijn of haar salaris via gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit kan volledig of deels gesubsidieerd zijn. U als hulpbehoevende komt alleen in aanmerking voor een pro deo advocaat als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. In de regel geldt dat des te hoger uw salaris is, hoe minder kans u maakt om hier in aanmerking voor te komen.

Kosten pro deo advocaat en werking voor hulpbehoevenden
Bij een vordering onder de €1.000,- komt u in de meeste gevallen niet in aanmerking voor een pro deo advocaat. Soms is dit bedrag vastgesteld op €250,- of €500,-.

Daarnaast dient uw salaris lager te zijn als €24.900,- per jaar. Bij gezinssituatie is dit bedrag wat hoger, namelijk €35.200,-.

In alle andere situaties dient u de advocaatkosten zelf te bekostigen. Tevens komt u hier alleen voor in aanmerking als u dit duidelijk aangeeft tijdens uw verzoek of offerteaanvraag. U dient diverse zaken mee te nemen bij uw intakegesprek, waaronder uw paspoort, BSN-nummer en dagvaardiging.

Wat betekent ‘pro deo’?
‘Pro deo’ betekent in het Latijns letterlijk ‘voor God’. Hiermee wordt gedoeld op diensten die gratis worden aangeboden. Vooral in verband met vrijwilligers wordt deze term veel gebruikt, maar in de wereld van advocaten is deze term erg van toepassing.

Ervaringen van andere bezoekers

Snelle aanvraag offertes
"Het aanvragen ging lekker snel en de offertes kwamen binnen enkele dagan al binnen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de dichtsbijzijnde offerte. Een super service!"
Toegevoegd: E. de Jong uit Den Haag
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Meerdere pro deo advocaten
"Er was maar één advocaat die geen pro deo opdrachten aanneemt. Ben tevreden dat ik nu kan kiezen en hopelijk val tdit alles onder de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat zal nog wel moetenblijken. Wel een prima offerte service!"
Toegevoegd: R. Daelen uit Rotterdam
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Meer informatie

  • Terug naar de homepage van pro-deo-advocaat.nl
  • Algemene pagina
  • Veelgestelde vragen
  • Kosten en informatie pro deo advocaat